KOLORA ZERO – революция в боядисването у дома.

KOLORA ZERO – революция в боядисването у дома.

Боядисването на косата изтощава косъма и понякога води до неговото увреждане. Третираната коса е прекалено суха, чуплива, лишена от блясък и здравина. Като прибавим и неприятните усещания свързани с миризмата на амоняк, силно щипене, парене, сърбеж, раздразнения и зачервяване на кожата, все повече жени изпитват дискомфорт по време на боядисване.

KOLORA ZERO е новата алтернатива на масовите бои за коса. Създадена за всички жени, които искат да предпазят косата си и да я съхранят здрава и силна, формулата “ZEROбез амоняк, без PPD, без резорцинол, без алфа-нафтол, без персулфати, без SLS/SLES, без минерални масла и без парабени предлага нежна грижа и оптимален комфорт по време на боядисване.

Научете повече за вредните съставки в боите за коса.


КАКВО Е PPD?

ПАРА-ФЕНИЛЕНДИАМИН или PPD, наричан още „КАТРАНОВА БОЯ“, е химическо багрило, което се използва широко  в бои за коса, мастила и татуировки. PPD е много токсичен, поради което има пределно допустима концентрация за употребата му в козметични продукти. При контакт с кожата може да предизвика дразнене и дори тежки алергични реакции.


КАКВО Е АМОНЯК?

АМОНЯКЪТ и неговите съединения имат ключова роля в процеса на боядисването. Те отварят обвивката на косъма и осигуряват проникването на багрилата в дълбочина. Амонякът предизвиква дразнене на очите и дихателните пътища, поради което има пределно допустима концентрация за употребата му. Неблагоприятните ефекти от амоняка са свързани както с неприятната миризма, така и с вероятността да причини изгаряния, алергични реакции и сериозно изтощаване на косата.


КАКВО Е РЕЗОРЦИНОЛ?

РЕЗОРЦИНОЛЪТ е химическо багрило, което се използва в боите за коса. Токсичната съставка е с лимитирана концентрация на употреба, защото може да провокира тежки алергични реакции и раздразнения върху кожата. Особено опасен е за бременни жени, защото може да предизвика спонтанен аборт.

КАКВО Е АЛФА-НАФТОЛ?

АЛФА-НАФТОЛЪТ е химическо багрило, което се използва в боите за коса. Съществуват ограничения за допустимата концентрация на употребата му, поради токсичност и вероятността да предизвика сериозни алергични реакции.


КАКВО СА ПЕРСУЛФАТИТЕ?

ПЕРСУЛФАТИТЕ са химически съединения, разрушаващи меланина в косъма. Използват се предимно за изсветляване на косата, но негативният ефект от употребата им е, че правят косъма сух и чуплив. В по-високи концентрации (над 15 %) могат да предизвикат астма, увреждане на белите дробове, както и алергични реакции върху кожата.

КАКВО Е SLS/SLES?

SLS (содиум лаурил сулфат) и SLES (содиум лаурет сулфат) са повърхностно-активни вещества (ПАВ), които активно се използват в козметиката, но имат агресивно въздействие върху кожата. Изключително опасни компоненти за хора с чувствителна и алергична кожа. 

КАКВО СА МИНЕРАЛНИТЕ МАСЛА?

МИНЕРАЛНИТЕ МАСЛА представляват химически вещества производни от петрола. Минералното масло прави филм върху кожата и възпрепятства проникването на кислород в нея. Използването в козметиката на такива масла е причина кожата да спре да диша, да се дехидратира и да стане чувствителна и раздразнена.


КАКВО СА ПАРАБЕНИТЕ?

Парабените са синтетични консерванти, разработени от нефтопродукти. Според редица изследвания при контакт с кожата могат да предизвикат алергичен контактен дерматит и раздразнение на кожата. Същевременно те могат да проникнат в тъканите и кръвообръщението, натрупват се в организма и могат да повлияят хормоналния баланс и нормалната ензимна активност на тялото. 

Често задавани въпроси

KOLORA e амонячна боя за коса, а KOLORA ZERO е безамонячна боя. Освен че не съдържа амоняк, формулата „ZERO“ не съдържа също PPD /пара-фенилендиамини/, резорцинол, алфа-нафтол,  персулфати, SLS/SLES, минерални масла и парабени, което намалява риска от алергична реакция при боядисване.

Не мийте косата си в деня, в който възнамерявате да я боядисате. Повечето експерти препоръчват да изчакате 24 до 48 часа след измиването на косата преди да нанесете боя за коса. Току-що измитата коса е лишена от мазнини, които спомагат за по-лесното абсорбиране на боята за коса. 

Когато изплаквате боята от косата, тя има свойствата на шампоан. Затова не е необходимо да използвате такъв. След отмиването на боята, нанесете възстановяващия балсам за защита и запечатване на цвета.

Използваме бисквитки, за да оптимизираме Вашият потребителски престой в уебсайта. Моля, запознайте се с нашата Политика за поверителност тук

Приемам Отказвам Научи повече