KOLORA ZERO – революция в боядисването у дома.

KOLORA ZERO – революция в боядисването у дома.

Боядисването на косата изтощава косъма и понякога води до неговото увреждане. Третираната коса е прекалено суха, чуплива, лишена от блясък и здравина. Като прибавим и неприятните усещания свързани с миризмата на амоняк, силно щипене, парене, сърбеж, раздразнения и зачервяване на кожата, все повече жени изпитват дискомфорт по време на боядисване.

KOLORA ZERO е новата алтернатива на масовите бои за коса. Създадена за всички жени, които искат да предпазят косата си и да я съхранят здрава и силна, формулата “ZEROбез амоняк, без PPD, без резорцинол, без алфа-нафтол, без персулфати, без SLS/SLES, без минерални масла и без парабени предлага нежна грижа и оптимален комфорт по време на боядисване.

Научете повече за вредните съставки в боите за коса.


КАКВО Е PPD?

ПАРА-ФЕНИЛЕНДИАМИН или PPD, наричан още „КАТРАНОВА БОЯ“, е химическо багрило, което се използва широко  в бои за коса, мастила и татуировки. PPD е много токсичен, поради което има пределно допустима концентрация за употребата му в козметични продукти. При контакт с кожата може да предизвика дразнене и дори тежки алергични реакции.


КАКВО Е АМОНЯК?

АМОНЯКЪТ и неговите съединения имат ключова роля в процеса на боядисването. Те отварят обвивката на косъма и осигуряват проникването на багрилата в дълбочина. Амонякът предизвиква дразнене на очите и дихателните пътища, поради което има пределно допустима концентрация за употребата му. Неблагоприятните ефекти от амоняка са свързани както с неприятната миризма, така и с вероятността да причини изгаряния, алергични реакции и сериозно изтощаване на косата.


КАКВО Е РЕЗОРЦИНОЛ?

РЕЗОРЦИНОЛЪТ е химическо багрило, което се използва в боите за коса. Токсичната съставка е с лимитирана концентрация на употреба, защото може да провокира тежки алергични реакции и раздразнения върху кожата. Особено опасен е за бременни жени, защото може да предизвика спонтанен аборт.

КАКВО Е АЛФА-НАФТОЛ?

АЛФА-НАФТОЛЪТ е химическо багрило, което се използва в боите за коса. Съществуват ограничения за допустимата концентрация на употребата му, поради токсичност и вероятността да предизвика сериозни алергични реакции.


КАКВО СА ПЕРСУЛФАТИТЕ?

ПЕРСУЛФАТИТЕ са химически съединения, разрушаващи меланина в косъма. Използват се предимно за изсветляване на косата, но негативният ефект от употребата им е, че правят косъма сух и чуплив. В по-високи концентрации (над 15 %) могат да предизвикат астма, увреждане на белите дробове, както и алергични реакции върху кожата.

КАКВО Е SLS/SLES?

SLS (содиум лаурил сулфат) и SLES (содиум лаурет сулфат) са повърхностно-активни вещества (ПАВ), които активно се използват в козметиката, но имат агресивно въздействие върху кожата. Изключително опасни компоненти за хора с чувствителна и алергична кожа. 

КАКВО СА МИНЕРАЛНИТЕ МАСЛА?

МИНЕРАЛНИТЕ МАСЛА представляват химически вещества производни от петрола. Минералното масло прави филм върху кожата и възпрепятства проникването на кислород в нея. Използването в козметиката на такива масла е причина кожата да спре да диша, да се дехидратира и да стане чувствителна и раздразнена.


КАКВО СА ПАРАБЕНИТЕ?

Парабените са синтетични консерванти, разработени от нефтопродукти. Според редица изследвания при контакт с кожата могат да предизвикат алергичен контактен дерматит и раздразнение на кожата. Същевременно те могат да проникнат в тъканите и кръвообръщението, натрупват се в организма и могат да повлияят хормоналния баланс и нормалната ензимна активност на тялото. 

Често задавани въпроси

Резултатът зависи от вашия естествен цвят и количеството бели коси. Изберете нюанс и вижте дали е подходящ за вашия естествен цвят.
Ако се колебаете, направете тест само върху един кичур. Ако резултатът Ви удовлетворява, тогава направете цялостно боядисване на косата.

Да, KOLORA съдържа амоняк. Това гарантира перфектното покритие на бели коси, което е трудно за постигане с безамонячна формула боя за коса. 

Не мийте косата си в деня, в който възнамерявате да я боядисате. Повечето експерти препоръчват да изчакате 24 до 48 часа след измиването на косата преди да нанесете боя за коса. Току-що измитата коса е лишена от мазнини, които спомагат за по-лесното абсорбиране на боята за коса. 

Използваме бисквитки, за да оптимизираме Вашият потребителски престой в уебсайта. Моля, запознайте се с нашата Политика за поверителност тук

Приемам Отказвам Научи повече